جنگ در غزه سیاسی‌ترین و خسارت بارترین جنگ در تاریخ «اسرائیل» است

آوی شیلون مورخ اسرائیلی در گفتگو با روزنامه یدیعوت آحرونوت تاکید کرد:

ادامه جنگ باعث آسیب بیشتر به انسجام اجتماعی اقتصاد و همچنین انضباط سربازان خسته از جنگ می‌شود.

جنگ باعث مرگ اسرا شده و هیچ‌کس آنها نمی‌داند چه زمانی برمی‌گردند.

جنگ غزه به سیاسی‌ترین جنگ «اسرائیل» تاکنون تبدیل شده است.

هیچ توجیهی برای این جنگ وجود نداشته و هیچ سودی برای آینده ندارد.‌‌

 هزینه‌های سرسام آور جنگ غزه برای اشغالگران صهیونیست

خبرگزاری بلومبرگ آمریکا با انتشار گزارشی در آغاز سال 2025 اعلام کرد اسرائیلی‌ها با یک صورت‌ حساب جنگی مواجه هستند که حدود 40 میلیارد شِکل (11 میلیارد دلار) تخمین زده می‌شود و احتمالاً شکاف‌های اجتماعی و سیاسی را عمیق‌تر می‌کند چرا که مالیات‌ها افزایش یافته، درآمد کمتر شده و هزینه قبوض آب و برق و مواد غذایی افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش مجموع هزینه‌های نظامی برای سال 2025 حدود 107 میلیارد شِکل برآورد شده است که افزایش 65 درصدی نسبت به هزینه‌های قبل از جنگ را نشان می‌دهد.

در حالی که جنگ، غزه و بخش‌های وسیعی از لبنان را ویران کرده اقتصاد 525 میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی نیز آسیب دیده است.

ساخت و ساز و گردشگری کاهش یافته و تقریباً همه صنایع با کمبود نیروی کار مواجه گردیده در حالی که افراد زیادی برای خدمات ذخیره فراخوانده شده‌اند.

دولت تخمین می‌زند که تولید ناخالص داخلی 0.4 درصد در سال 2024 بوده و این رژیم صهیونیستی را به یکی از اقتصادهای پیشرفته با کندترین رشد تبدیل می‌کند. بهبودی اقتصاد در سال 2025 تنها با انجام اقدامات ریاضتی اقتصادی محقق خواهد شد.

تحلیلگران تاکید دارند که این تحولات به جامعه شوک وارد کرده و مهاجرت کارگران ماهر که بسیاری از آنها دوره‌های طولانی خدمت ذخیره در ارتش دارند را افزایش می‌دهد.

در سال 2024 رژیم صهیونیستی بیش از 260 میلیارد شِکل داز بازارهای بین‌المللی و داخلی وام گرفته که یک نرخ بی‌سابقه برای تأمین مالی اقدامات جنگی است.

کسری بودجه به 7.7 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یافت. برای جلوگیری از افزایش بدهی‌ها کسری بودجه برای سال 2025 تقریباً 4.5٪ درصد تعیین شده است.

خسارت‌های ارتش صهیونیستی از آغاز عملیات طوفان الاقصی

کشته شدن ۸۹۱ نظامی و افسر ارتش رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا اول ژانویه ۲۰۲۵ که ۷۲۶ مورد از آنها مربوط به جبهه غزه بوده و از این تعداد ۳۴۶ نفر از آنها در حمله زمینی به این منطقه کشته شده‌اند. این در حالیست که از سال ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۱۳ تنها ۱۵۲ افسر و نظامی صهیونیست کشته شده‌اند.

لازم به ذکر است پس از عملیات طوفان الاقصی ۳۰۰ هزار افسر و نظامی احتیاط ارتش رژیم اشغالگر فراخوان شده‌اند.

همچنین در جریان جنگ غزه بر اساس اعلام ارتش رژیم صهیونیستی ۴۵۷۶ نظامی مجروح گردیده که وضعیت ۶۹۶ نفر آنها وخیم گزارش شده است از این تعداد ۲۲۹۹ نفر در حمله زمینی به غزه مجروح شده‌ که از این تعداد شرایط جسمانی ۴۴۲ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

همچنین بر اساس گزارش‌های صهیونیستی ۱۵ هزار نفر نیز در این جنگ به مشکلات روحی و روانی دچار شده‌اند.

از دیگر خسارت‌های وارده به رژیم صهیونیستی در این جنگ شلیک ۱۳۲۰۰ موشک از غزه، ۱۲۴۰۰ موشک از لبنان، ۴۰۰ موشک از ایران، ۱۸۰ موشک از یمن و ۶۰ موشک از سوریه به اراضی اشغالی بوده است.


منبع: خبرگزاری اصلاح

اشتراک گذاری
فروغ اندیشه وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *