زلزله های سیاسی آینده و سونامی غزه

بارها گفتم که امسال، سال پرتنشی است؛ سال ۲۰۲۴ شاهد تنش‌ها و تغییرات سیاسی خیره‌کننده‌ای در سطح جهانی خواهد بود، حدود ۷۵ کشور در جهان، انتخابات ریاست جمهوری، پارلمانی و محلی را در پیش دارند، که آمریکا، بریتانیا، ترکیه، روسیه، هند و شاید هم اسراییل، در این ردیف ایستاده‌اند، و غزه تا هنوز بسان توفانی توفنده و سونامی جهنده در کشمکش‌های سیاسی آینده نقش برازنده و تعیین کننده داشته و کم‌کم عواقب آن آشکار و امواجش بر تصمیم‌گیری‌های مهم جهانی تاثیر می‌گذارد.

جورج گالاوی در انتخابات روتشدیل شمال انگلستان، پیروزی سرسام‌آوری را به ارمغان آورد و از دو حزب قدرتمندِ رقیبش میدان را ربود، و دوباره به مجلس نمایندگان تحت شعار«برای غزه» برگشت.
وضعیت احزابی مثل محافظه‌کار و کارگر هم رونق چندانی ندارد و تمامی سیاست‌مداران از نتایج معامله با نتانیاهو نگران اند، در این میان جو بایدن بیشترین ترس را از معامله با نتانیاهو دارد، بعد از حادثه‌ای خودسوزی آرون بوشنل و سوزانده شدن لباس‌های نظامی، توسط سربازان آمریکایی و تظاهرات صدهزار نفری اهل میشیگانِ آمریکا بر عدم انتخاب بایدن و هم‌چنان بعد از تنش‌های کارمندان کاخ سفید، وزارت خارجه، و پنتاگون، معلوم می‌شود که نتیجه‌ی انتخابات نوامبر سال جاری برای دموکرات‌ها ترسناک است، بلکه انقلابی بی‌پیشینه برای حزب دموکرات خواهد بود.
گرچه با انتخابات روسیه تغییرات قابل توجهی در ساختار سیاسی آن نمی‌آید، اما حتم دارم که انتخابات شهرداری در ترکیه تغییرات گسترده‌ی را در سیاست آن خواهد آورد، زیرا؛ مردم از موضع‌گیری‌های ضعیف ترکیه در قبال نسل‌کشی مسلمانان در غزه، در مقایسه با واکنشش در آذربایجان و … بسیار خشم‌گین اند، این نکته، نظر رای‌دهنده را به کلی تغییر می‌دهد.
سونامی غزه کسانی‌که نتنیاهو را تایید و و با سلاح و مهمات و پول و نفت از او حمایت کردند را نمی‌سوزاند، بلکه کسی‌که سکوت و خموشی اختیار کرده و حس انسانیت او برای دفاع از غزه برانگیخته نشده و کودکان گرسنه و مردم محاصره شده‌ی غزه را به حالشان رها کرده، می‌سوزاند.
و ناگفته نماند که حافظه‌ی مردم قوی‌تر از آن است که خیلی‌ها فکر می‌کنند و سرانجام حرف‌شان را خواهند گفت یا از طریق صندوق‌های رأی و یا از راه‌های دیگری …
تغییر در راه است، اندکی صبر سال، شگفتی‌ها شروع شده است

✍️نوشته: احمد رمضان
📝ترجمه: عبدالقاهر فقیری

اشتراک گذاری
فروغ اندیشه وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *