نقش تربیت در موفقیت طوفان الاقصی

مقاومت جانانه‌ی حرکت مقاومت اسلامی فلسطین -حماس- در برابر تهاجم وحشیانه‌ی اسرائیل با حمایت و پشتیبانی مستقیم سیاسی، نظامی و مالی آمریکا و کشورهای بزرگ اروپایی؛ همه را به حیرت انداخته که عامل موفقیت فوق‌العاده‌ی حماس چیست؟ و با وجودی که در محاصره‌ی زمینی و هوایی و دریایی چندین ساله قرار دارند، چگونه ایستاده‌گی نمودند؟ چه چیزی عامل اصلی انگیزه‌ی قوی و نیرومندشان است؟
نه تنها گردان‌های قسام شاخه‌ی نظامی حماس از روحیه‌ی فوق‌العاده و قوی برخوردار اند و تمام تحرکات زمینی اسرائیل را سد نمودند، بلکه تمام مردم فلسطین و کودکان و زنان و کهن‌سالان با روحیه‌ی بسیار عالی و نیرومند به این حوادث و تهاجمات ددمنشانه‌ی یهود برخورد می‌کنند، هیچ فلسطینی و هیچ‌کس از مردم غزه با وجودی که ده‌‌ها هزار شهید تقدیم نمودند، لب به شکایت نگشودند و کسی انگشت انتقاد به‌سوی مقاومت دراز نکرده؛ بلکه تمام سختی‌ها و محاصره‌ها و کمبودی‌های غذایی و دارویی را تحمل نموده و به شهید شدن اعضای خانواده‌ی خود ابراز خرسندی می‌کنند که در راه خدا فدا شده‌اند.
عامل اصلی تمام این موفقیت‌ها و انگیزه‌ها و پایداری‌ها، تربیت است، تربیت به مفهوم گسترده‌ای آن که تربیت ایمانی، اخلاقی، نظامی، سیاسی، رسانه‌ای، فرهنگی و… را شامل می‌گردد. حرکت مقاومت اسلامی فلسطین -حماس- از روز تأسیس به تربیت ترکیز داشته و مؤسس آن شیخ احمد یاسین به حیث معلم ایفای وظیفه می‌نمود و به تربیت جوانان و نونهالان مشغول بوده و تیم‌های ورزشی تشکیل و شاگردان نخبه را گزینش و به تربیت ویژ‌ی آنان می‌پرداخت، در آن زمان که مقاومت فلسطینیان در برابر اسرائیل اشغال‌گر تازه وارد کارزار شده بود، برخی جوانان احساساتی و شتاب‌زده به شیخ احمد یاسین اعتراض می‌کردند که این کارهای بطئی و کُند فایده‌ای ندارد و باید به مبارزه‌ی عاجل نظامی اقدام کنیم، اما شیخ احمد یاسین با تأسی از سیرت پیامبر صلی الله علیه و سلم یقین داشت، تا نسل قوی و نیرومند و تربیت یافته‌ای را نسازیم، در برابر اسرائیل هرگز پیروز نشده و نمی‌توانیم قدس اسیر را آزاد کنیم.
برنامه‌های تربیتی حماس با شمولیت آن ادامه یافت تا نسل قوی و نیرومندی را تربیت کرد که اسرائیل و حامیان آن و تمام جهان کفر و شیطان و پیروان آن را به زانو در آورد و در نبرد طوفان اقصی، ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل را به شکست فاحشی دچار ساخته و تمام تلاش‌های اطلاعاتی و نظامی و رسانه‌ای آن را خنثی نمود.
در این مبحث به برخی از دست‌آرودهای تربیتی طوفان اقصی اشاره می‌کنیم:
اول: تربیت ایمانی
طوفان اقصی طوری که از نامش پیداست به هدف رضایت الهی و آزادی مسجد اقصی آغاز گردید و یکی از اهداف بزرگ آن شکست یهود غاصب و نجات مسجد اقصی می‌باشد و انگیزه‌ی اصلی مقاومت، دینی و ایمانی بوده و با قوت معنوی ایمان مبارزه می‌کنند، و از شروع طوفان اقصی در هفتم اکتبر، آثار تربیت ایمانی را به وضوح مشاهده می‌کنیم، کماندوهای قسام با حمله به مناطق اسرائیل و کشتن و اسیر گرفتن تعداد زیادی از اسرائیلی‌ها، نمادهایی از آموزه‌های ناب اسلامی را به نمایش گذاشتند، وقتی به مناطق اسرائیل وارد شدند، کسی را نترسانند، و زنان و کودکان را به آرامش دعوت نموده و تسلی دادند و می‌گفتند: ما مسلمان هستیم و به شما ضرری نمی‌رسانیم.
برخورد نیکو و شایسته با زندانیان که بیماران شان را مداوا کرده و به آنان غذای مناسبی می‌دهند، و بعد از اسارت و انتقال آنان به غزه هیچ نوع شکنجه‌ای به آنان وارد نکردند، شاهد این مدعا، سخنان دو زن پیر و بیمار اسرائیلی است که بعد از رهایی به رسانه‌ها ابراز نمودند.
یکی دیگر از نشانه‌های تربیت ایمانی، صبر و تحمل تمام مردم غزه است که در مقابل بمباردمان وحشیانه‌ی غزه توسط اسرائیل و ویرانی بیمارستان‌ها، مکاتب، مدارس و دانشگاه‌ها، صبر و شکیبایی نموده و با شعار ارزشمند و قرآنی «حسبنا الله و نعم الوکیل» با استقبال شهدای خویش می‌روند، کودک فلسطینی را می‌بینیم که برادر کوچک و زخمی خود را شهادتین تلقین می‌کند، زن فلسطینی را می‌بینیم که با شهادت فرزندان خود ابراز خرسندی می‌کند که در راه خدا قربانی شدند، و کهن‌سال فلسطینی را می‌بینیم که به اسرائیل هشداد می‌کند که با کشتن و نابود کردن خانه‌های مان نمی‌توانی ما را شکست بدهی، ما شکست‌ناپذیر هستیم. نشانه‌های تربیت ایمانی زیادی را مشاهده می‌کنیم که درین مقال مجال بیان همه‌ی آن‌ها نیست.
دوم: تربیت اخلاقی
اخلاق، نماد شخصیت سالم انسانی است و اخلاق یکی از پایه‌های بزرگ و ستبر اسلام می‌باشد، فلسطینیان و حرکت مقاومت اسلامی فلسطین حماس و گردان‌های شهید عزالدین قسام، اخلاق واقعی اسلام را به نمایش گذاشتند، رهبران و سخن‌گویان حماس در سخنان و بیانیه‌های خود دورغ نمی‌گویند و موقع نکوهش حملات وحشیانه‌ی یهودیان غاصب، به دشنام و فحاشی نمی‌پردازند.

اخلاق در بین مردم به اوج خود قرار دارد و نمادهایی عملی آن را به تک‌تک زوایایی غزه مشاهده می‌کنیم، در مدت یک ماه که هر روز شهر بمباردمان می‌شود و خانه‌های مردم ویران می‌گردد، در واقع تمام دار و ندار مردم مشترک است و هیچ نگهبانی وجود ندارد و اما یک مورد دزدی و تجاوز به مال و آبروی مردم حکایت نشده‌است، آنان به کمبود مواد غذایی و دارویی و آب مواجه هستند و مقدار اندکی را که به‌دست می‌آوردند، در میان خود تقسیم می‌کنند. در واقع تمام سرمایه‌های مردم غزه مشترک است و گویا یک خانواده‌اند که در ملکیت و تصرف، حق مساوی دارند.
سوم: تربیت نظامی
گردان‌های قسام در تربیت نظامی در اوج پختگی هستند و با تکتیک‌های قوی وارد میدان مبارزه شدند و تمام تجاوزات دشمن را کمین دارند. در حمله‌ی روز اول در هفتم اکتبر قوت تربیت نظامی خویش را به نمایش گذاشتند و از شواهد بر می‌آید که از لحاظ نظامی قوی‌ترین نیروی نظامی شمرده می‌شوند که هیچ کس را یارایی مقاومت رو در رو در برابر شان نیست.
چهارم: تربیت سیاسی
از لحاظ سیاسی نیز حرکت مقاومت اسلامی حماس به خوبی درخشیدند و سیاست اسلامی را به شایسته‌گی به نمایش گذاشته و در مبارزات و تلاش‌های سیاسی خود به هیچ معامله‌گری دست نیازیدند، رهبران سیاسی شان به پاکی و نزاهت و صداقت و مردانگی مشهوراند.
پنجم: تربیت فرهنگی و رسانه‌ای
حرکت مقاومت اسلامی با توکل به الله متعال از تمام اسباب و وسایل بهره گرفته و در میدان فرهنگی و رسانه‌ای نیز به خوبی فعالیت نموده است و با نشر خبر و ساختن کلیپ و عکاسی ماهرانه و مناسب توانستند جنایات وحشیانه‌ی صهیونیزم را به جهان به نمایش بگذارند و از حق خود دفاع نمایند و واقعیت‌ها را بدون سانسور نشر و پخش نمایند. درین شرایطی که تمام رسانه-های بزرگ در اختیار دشمن قرار دارد، بخش فرهنگی و رسانه‌ای حماس توانست پیام خوب خود را به تمام مردم جهان برساند و تمام دروغ‌های رسانه‌های غربی را فاش نماید.
با بیان چند مورد از فعالیت‌های تربیتی حرکت مقاومت اسلامی فلسطین بسنده می‌کنیم و خاطر نشان می‌سازیم که هر حرکت و نظام اسلامی که با محور قرار دادن تربیت به فعالیت آغاز نماید، به پیروزی حتمی خواهد رسید و بر عکس بی‌توجهی به تربیت با مفهوم گسترده‌ی آن تمام تلاش‌ها به هدر داده و سبب ضایع شدن وقت امت اسلامی می‌گردد.

نویسنده: عبدالخالق احسان

اشتراک گذاری
فروغ اندیشه وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *