9ـ سازمان‌های اسلامی و عربی ( سازمان کنفرانس اسلامی5، اتحادیه‌ی عرب6 و سازمان همکاری کشورهای حوزه خلیج7)
در جریان نسل‌کشی وحشیانه‌ی غزه شاهد بوده‌ایم این سازمان‌ها که می توانند و باید بیشترین نقش و تاثیر را در دفاع از این ملت مظلوم ایفا نمایند، در عمل کمترین تلاش و تحرکی دیپلماتیک و عملی جهت توقف این جنایت و نسل‌کشی در عرصه‌ی منطقه ای و جهانی انجام نداده‌اند؛ و همانگونه که بیان شد حتی برخی از کشورهای عضو این سازمان‌ها چون عربستان سعودی، امارات متحده‌ی عربی، مصر، اردن و بحرین و حکومت خودگردان و.. حامی و همکار پشت پرده‌ی صهیونیست‌ها هستند. این سازمان‌ها از قائل شدنِ حق دفاع برای فلسطینی‌ها ، متجاوز و اشغالگر شمردنِ رژیم صهیونیستی و آمریکا و متحدان غربی اش و لزوم محاکمه‌ی آنان در دادگاه جنایات جنگی و… خودداری کرده‌اند؛ و به محکومیتِ لفظی نسل‌کشی مردم غزه و لزوم توقف تجاوز و جنگ اکتفا کرده‌اند. 
واقعیت تلخ و انکارناپذیر این است که متاسفانه «سازمان کنفرانس ‌یا همکاری اسلامی»، «اتحادیه‌ی جهان عرب» و «شورای همکاری خلیج فارس» جز یدک کشیدنِ نامی بزرگ، هیچگونه نقش و تاثیرگذاری در دنیای واقعی ندارند. این سازمان‌ها دغدغه‌ی دین و ملت را نداشته و اکثر اعضای آنها تنها در فکر حفظ تاج و تخت خویش اند، حتی اگر با خواری و ذلت نیز همراه باشد. به نظر می رسد نسل‌کشی در غزّه و موضع گیری و سکوت شرم‌آور و خفّت‌بارِ آنان، کوبیدن آخرین میخ به تابوت آنها بوده باشد. 

ادامه دارد…

 

پانوشت‌ها:
1ـ سازمان ملل متحد یک سازمان بین‌دولتی برای حفظ امنیت بین‌الملل و صلح جهانی، گسترش روابط دوستانه میان کشورها و رسیدن به همکاری و هماهنگی در عملکرد ملت‌ها است. سازمان ملل، بزرگ‌ترین، معروف‌ترین و قدرتمندترین سازمان بین‌دولتی در جهان است. اعضای این سازمان تقریباً شامل همه کشورهای مستقلی می‌شود که از نظر قوانین بین‌المللی به رسمیت شناخته شده‌اند. 
2ـ  پس از اشغال مناطق وسیع فلسطین در سال 1948 توسط صهیونیست‌ها و اعلام تشکیل دولت اسرائیل، موضوع آوارگان فلسطینی مطرح شد که اکثر آنها به سمت کرانه باختری و نوار غزه و همچنین کشورهای همسایه در اردن، لبنان و سوریه آواره شدند. برای کاهش عواقب تراژدی پناهندگان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه شماره 302 را در دسامبر 1949 صادر کرد و آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای پناهندگان در خاور نزدیک (UNRWA) را تأسیس کرد. اونروا در واقع کار خود را در سال 1950 با یک دوره کاری تا 3 سال قابل تمدید، با مأموریت خود شامل ارائه کمک و برنامه‌های اشتغال برای حدود هفت میلیون پناهنده فلسطینی در پنج مکان از جمله نوار غزه، کرانه باختری، اردن، سوریه و لبنان آغاز کرد. آنروا از حمایت مالی تمام کشورهای عضو سازمان ملل، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای منطقه‌ای برخوردار است و این کمک‌ها حدود 92 درصد از بودجه‌اش را تشکیل می‌دهد. این نهاد همچنین با تعدادی از موسسات و شرکت‌‌ها همکاری می‌کند.
3ـ دیوان بین‌المللی دادگستری که به‌نام دادگاه بین‌المللی شناخته می‌شود، رکن قضائی اصلی سازمان ملل متحد است که ستاد آن در کاخ صلح شهر لاهه در کشور هلند واقع شده‌است. رسیدگی به اختلافات حوزه حقوق بین‌الملل میان کشورها به عنوان تابعان فعال حقوق بین‌الملل در این دادگاه اقامه می‌شود و به آن صلاحیت ترافعی می‌گویند. همچنین ارائه نظر مشورتی در پاسخ به سوالات حقوقی سازمان‌های بین‌المللی، آژانس‌های تخصصی سازمان ملل و مجمع عمومی سازمان ملل متحد از وظایف اصلی این دیوان است که از آن به‌عنوان صلاحیت مشورتی یاد می‌شود.
4ـ دیوار حائل رژیم صهیونیستی در کرانه باختری،  دیواری است به ارتفاع 5/4 تا ۹ متر که طول آن 720 کیلومتر و عرض آن با متعلقاتش ( سیم خاردار و فنس و خندق و جاده) به حدود 60 متر می رسد. رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۲ کار ساخت آن را در کرانه باختری رود اردن به بهانه‌ی تامین امنیت خود آغاز کرد. اما  99 درصد دیوار حائل نه در مرز میان دو کشور در سال 1967 م، بلکه حدود شش تا هفت کیلومتر در داخل  خاک فلسطینی‌ها در حاصلخیزترین و پرآب ترین مناطق کرانه باختری واقع شده را در بر می‌گیرد؛ و فلسطینی‌ها برای رسیدن به زمینهای‌شان باید از دولت اسرائیل جواز بگیرند. رژیم آپارتایدی صهیونیستی زمینهای بین دیوار و خط سبز را «منطقه محفوظ نظامی» نامگذاری کرده است؛ و برای ورود به قسمت فلسطینی و سایر مناطق ممنوعه باید از نقاط بازرسی عبور کرد. دیوار حائل در مناطقی که وارد مناطق فلسطینی می‌شود بین محل کار، مدرسه، زمین‌های کشاورزی و خانه‌های فلسطینیان فاصله ایجاد کرده است. دانش آموزان در برخی بخش‌ها با عبور از دیوار بتنی ۸ متری به مدارس خود می روند. گاهی کارگران و کشاورزان فلسطینی برای رسیدن به محل کار و مزرعه خود باید از چند گذرگاه و دیوار عبور کنند. دیوار حائل موجب تخریب بیش از ۳۵ هزار متر از شبکه آبیاری کشاوزی فلسطینیان شد. با ساخت دیوار حائل یک هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی کرانه‌ی باختری از بین رفت و در جریان ساخت این دیوار ۸۵ هزار اصله انواع درخت زیتون و میوه قطع شدند. مرحله اول اشغال خاک فلسطینی‌ها ا شامل سه‌درصد از کرانه‌های غربی رود اردن می‌باشد؛ اما مهم مساله‌ی  اقتصادی این زمینها برای فلسطینی‌هاست؛ مناطق طولکرم، قلقیلیا و جنین که حاصلخیزترین زمینهای منطقه هستند در این سه درصد قرار دارند؛ که شامل چهل‌درصد زمینهای کشاورزی و دوسوم چاههای آب منطقه می‌باشند. علاوه بر ساکنینی که قربانی مستقیم این عملیات هستند، تمام ساختار اقتصادی فلسطین در معرض خطر قرار گرفته است. این دیوار حصاری مانند دیوارهای یک زندان به دور مستعمرین(فلسطینی‌ها) کشیده است تا دست استعمارگران(صهیونیست‌ها) را برای انجام هرگونه عملیاتی باز گذارد. بدین طریق دیوار حائل با آنکه به بهانه حفظ امنیت رژیم صهیونیستی به وجود آمده، وسیله ای برای اشغال اراضی فلسطینیان، تکه‌تکه کردن کرانه‌های غربی رود اردن و تجزیه‌ی آن به دخمه‌هایی تحت کنترل کاملِ سفاکانِ صهیونیستی، جداکردن قدس از کرانه‌ی باختری، زندانی کردن عملی فلسطینی‌ها و زجرکش کردن تدریجی این مردم مظلوم و به خاک سپردن رویای تشکیل دولت مستقل فلسطینی است. 
5ـ سازمان همکاری اسلامی، سازمانی بین دولتی است که با عضویت ۵۷ کشور به گسترش بیش از چهار قاره است. سازمان بر اساس تصمیم اجلاسی تاریخی که در پی آتش‌سوزی مسجد الاقصی توسط صهیونیست‌ها در ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹ در رباط ( پایتخت مغرب)  تأسیس شد. نام این سازمان از زمان تأسیس در سال ۱۹۶۹ تا سال ۲۰۱۱ سازمان کنفرانس اسلامی بود سپس به سازمان همکاری اسلامی تغییر یافت. نشست سران هر ۳ سال یک بار و در پایتخت یکی از کشورهای اسلامی عضو برگزار می‌شود. کشورهایی که این کنفرانس را برگزار می‌کنند به مدت سه سال ریاست آن را بر عهده می‌گیرند.
6ـ اتحادیهٔ عرب یک سازمان بین‌المللی منطقه‌ای شامل کشورهای عمدتاً عربیِ جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا است (۲۲ کشور عربی زبان شامل ۱۰ کشور آفریقایی و ۱۲ کشور آسیایی) که هدفش نزدیک کردن هرچه بیشتر قوم عرب به یکدیگر است. این اتحادیه در ۲۲ مارس ۱۹۴۵ با ۶ عضو مؤسس مصر، عربستان، عراق، سوریه، لبنان  و اردن  بنیان نهاده‌شد و یمن نیز چند روز بعد در ۵ مه ۱۹۴۵ به آن پیوست. این اتحادیه ۲۲ عضو اصلی و ۵ عضو ناظر دارد. سنگ بنای این سازمان به پیشنهاد آنتونی ایدن نخست‌وزیر انگلیس و بعد از جنگ دوم جهانی گذاشته شده است.
7ـ شورای همکاری کشورهای عربی پیرامون خلیج فارس که شورای همکاری خلیج فارس  نیز نامیده می‌شود،بلوکی سیاسی ـ تجاری شامل کشورهای عربی خلیج فارس است که اعضای آن اهداف تجاری و اجتماعی مشترکی را پیگیری می‌کنند. شورای همکاری خلیج فارس در ۲۵ مهٔ ۱۹۸۱ میلادی و با هدف یکپارچگی اقتصادی و نظامی تشکیل شد که از جمله اهداف کشورهای عضو، رسیدن به واحد پولی مشترک تا سال ۲۰۱۰ بود. مقر اصلی این شورا هم‌اکنون در ریاض پایتخت عربستان قرار دارد. شورای همکاری خلیج فارس همچنین دارای یک شورای برنامه‌ریزی دفاعی است که همکاری نظامی بین کشورهای عضو را هماهنگ می‌کند. بالاترین نهاد تصمیم‌گیری شورای همکاری خلیج فارس، شورای عالی است که به صورت سالانه تشکیل جلسه می‌دهد و از سران کشورهای عضو تشکیل می‌شود. در حال حاضر شش کشور زیر عضو این شورای همکاری هستند: عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده‌ی عربی، قطر، عمان، کویت.