روایت مردم غزه از روزهای بدون سحری و افطار/ ایمان؛ تنها سلاح فلسطینی ها در جنگ گرسنگی

مردم غزه امسال درحالی به استقبال ماه رمضان رفتند که در واقع ماه‌هاست روزه‌اند و درحالی ایمان خود را با تمام وجود حفظ کرده‌اند که مجبورند روزه بدون سحری بگیرند و امیدی هم به افطار ندارند.

 تجاوزات وحشیانه مستمری که ارتش رژیم اشغالگر از 6 ماه قبل تاکنون علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام داده، این منطقه را تبدیل به منطقه مرگ و گرسنگی و مکانی کرده که نمی‌توان نشانی از زندگی در آن پیدا کرد؛ جایی که نه برقی برای روشنایی وجود دارد و نه وسیله‌ای برای حمل و نقل و نه آب و غذایی برای خوردن.

مردم غزه ماه‌هاست که روزه‌اند

مردم غزه که در نتیجه این جنگ وحشیانه از خانه‌های خود آواره شده‌اند و تا امروز توانسته‌اند از جنایات شنیع دشمن جان سالم به در ببرند و زنده بمانند، در میان ازدحام شدید جمعیت در چادرها زندگی می‌کنند و از دسترسی به ابتدایی‌ترین نیازها هم محروم‌اند. این مردم امسال درحالی به استقبال ماه رمضان می‌روند که می‌توان گفت ماه‌هاست روزه‌اند؛ چرا که در نوار غزه به ویژه شمال این منطقه که مد‌ت‌هاست به طور کامل از همه کمک‌ها محروم شده، به ندرت چیزی برای خوردن پیدا می‌شود.
امروز مردم غزه درحالی در ماه رمضان روزه می‌گیرند که به سختی می‌توانند برای سحری غذای ناچیزی پیدا کنند و امید به افطار هم ندارند و مدام مجبورند صدای مهیب بمباران را بشنوند و نمی‌دانند تا شب زنده می‌مانند یا به سایر شهدا می‌پیوندند.
در شرایطی که بخش اعظمی از مساجد غزه در تجاوزات دشمن ویران شده، دیگر صدای اذان هم در بسیاری از مناطق غزه و به ویژه شمال به گوش نمی‌رسد و مردم با غروب آفتاب زمان افطار را تعیین می‌کنند.
روز دوشنبه مصادف با اولین روز ماه رمضان در غزه 3 کودک بر اثر گرسنگی و تشنگی شدید در بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه جانشان را از دست دادند تا تعداد کودکانی که بعد از رسیدن به بیمارستان، از شدت گرسنگی جان داده‌اند به 21 نفر برسد. البته تعداد افرادی که در شمال غزه بر اثر گرسنگی و تشنگی جان باخته‌اند چند برابر این تعداد است و بسیاری به بیمارستان نرسیده‌اند.

جشن رمضان در غزه با شکم‌های خالی

با این وجود مردم غزه سعی کردند همانند سال‌های گذشته با احترام از ماه رمضان استقبل کنند و با تزئین چادرها توسط برگ درختان و ابزاری که در دست بود، حلول ماه مبارک رمضان را جشن گرفتند تا فرزندان گرسنه آنها اندکی از شادی این ماه را احساس کنند.
در بسیاری از مناطق غزه مردم با وجود ویرانی مساجد، در اطراف این ویرانه‌ها اقدام به برپایی نماز جماعت کردند و درحالی که گرسنه هستند نماز خود را به جای می‌آورند.

«محمد الخضری» شهروند 39 ساله فلسطینی در غزه می‌گوید که در روز اول ماه رمضان توانستم برای افطار خود مقداری پنیر و نان پیدا کنم و بسیار خوشحال بودم که چیزی برای خوردن دارم اما برای اولین بار است که ما در ماه رمضان نمی‌توانیم صدای اذان مغرب را بشنویم و این بسیار ناراحت‌کننده است.
الخضری در گفت‌وگو با روزنامه العربی الجدید گفت که احساس می‌کنم در میان یک کابوس ترسناک هستم؛ زیرا هیچ یک از ساکنان غزه روزه رمضان را بدون اذان یا بدون سفره‌های سحری و افطار تصور نمی‌کردند. ما از چند ماه قبل گرسنه‌ایم اما روزه می‌گیریم، زیرا ایمان واقعی داریم و به دین و اعتقاداتمان پایبندیم. امروز من توانستم چیزی برای افطار پیدا کنم اما نمی‌دانم فردا افطار می‌کنم یا نه. ما می‌خواهیم همه دنیا ببینند که ما با وجود همه این درد و رنج‌ها چگونه ایمان خود را حفظ می‌کنیم و به دین و اعتقاداتمان پایبندیم.

جامعه جهانی و جهان اسلام بار دیگر مردم فلسطین را ناامید کردند
این شهروند فلسطینی ادامه داد: من در بازار قدم می‌زدم و دنبال یک قوطی مربای ذخیره شده یا هر چیزی که مرا یاد سفره‌های ماه رمضان می‌اندازد می‌گشتم اما چیزی نیافتم و چیزی که مرا ناراحت می‌کند این است که ما به جامعه جهانی و جهان اسلام امید زیادی داشتیم تا بتوانند قبل از ماه رمضان جنگ را متوقف کنند اما آنها بار دیگر ناامیدمان کردند.

روزه‌های بدون سحری و افطار در غزه

اما شاید محمد الخضری یکی از شهروندان خوش‌شانس غزه بود که توانست کمی نان و پنیر برای افطار پیدا کند؛ زیرا بسیاری از مردم غزه بعد از یک روز طولانی روزه‌داری نتوانستند چیزی برای خوردن پیدا کنند و بسیاری هم با تکه‌های نان خشک و آب افطار کردند.

«اسحاق ابوزر» یکی از همین شهروندان است که دو روز در خیابان به دنبال پیدا کردن غذایی برای فرزندانش بود اما در نهایت چیزی پیدا نکرد و با شرمندگی نزد فرزندان خود برگشت و نتوانستند افطار کنند.

دیروز هم وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: بیش از 2 هزار پرسنل بهداشتی در شمال غزه در روز اول ماه مبارک رمضان چیزی برای افطار پیدا نکردند و در شرایطی غیرقابل تصور کار می‌کنند.

وزارت بهداشت غزه با ابراز نگرانی درباره قحطی و بی‌آبی در سراسر غزه اعلام کرد: قحطی در شمال این منطقه به مرز مرگباری رسیده است. در زمان حاضر 120 هزار خانواده در شمال نوار غزه گرفتار قحطی واقعی هستند و 80 درصد خانه‌ها در غزه و شمال آن غیرقابل سکونت است.

منابع مربوطه همچنین درباره شرایط بحرانی کودکان غزه هشدار داده و اعلام کردند که نوار غزه شاهد کمبود شدید غذای کودکان است و در این وضعیت که مادران در نتیجه سوءتغذیه قدرت شیر دادن به نوزادان خود را ندارند، شیرخشک هم به‌شدت کمیاب است و این بحران تنها مربوط به شمال نیست و سراسر غزه از این فاجعه رنج می‌برد.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در بیانیه‌ای درباره وضعیت فاجعه‌بار کودکان غزه هشدار داد و اعلام کرد: ترس و نگرانی ما از مرگ کودکان غزه بر اثر گرسنگی تبدیل به واقعیت شد و دست‌کم ده کودک طی روزهای اخیر در بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه از شدت گرسنگی و تشنگی جان خود را از دست داده‌اند و سوءتغذیه نوار غزه را فرا گرفته است.

واحد خبری وبسایت فروغ اندیشه

اشتراک گذاری
فروغ اندیشه وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *