معرفی کتاب «قرآنکریم و ادعای حق دینی یهود در فلسطین»
- فروغ اندیشه
- معرفی کتاب

نام کتاب: قرآنکریم و ادعای حق دینی یهود در فلسطین
مؤلف: دکتر محمد ابراهیم ساعدی رودی
موضوع: رد ادعای حق دینی یهود در فلسطین
ناشر: انتشارات شیخالاسلام احمد جام
نوبت چاپ: اول، 1383 خورشیدی
تعداد صفحات: 296 صفحه
«قرآنکریم و ادعای حق دینی یهود در فلسطین» پایان نامۀ فوق لیسانس نویسنده در رشتۀ تفسیر و علوم القرآن از دانشگاه خاطوم سودان است که به هر فلسطینیای که به سازش تن نمیدهد، به کودکانی که با سنگ میجنگند، به شهادتطلبانی که پیروزی را به ارمغان میآورند، به پیرمردانی که مشغول دعایند و به مادرانی که اشک میریزند و نسلهای آینده را تربیت میکنند، تقدیم شده است.
این کتاب به هدف ردی بر سخنان مناخیم بگین رئیس جمهور وقت اسرائیل تألیف شدهاست که وی پس از سخنرانی انور سادات رئیسجمهور مصر در کنست اسرائیل، به سخن پرداخت تا حق یهود را در بر پایی کشور یهودی در فلسطین ثابت کند.
نویسنده در باب اهمیت موضوع و انگیزۀ تألیف کتاب مینویسد: «پژوهشها، کتابها و تألیفات بیشماری در بارۀ فلسطین به رشتۀ تحریر در آمده است و هنوز هم فلسطین سوژۀ وسوسهانگیزی برای نویسندهگان و پژوهشگران به شمار میآید؛ ولی با این وجود هنوز هم پژوهشها و نوشتهها در بارۀ فلسطین و رد ادعاهای یهود از دیدگاه اسلامی ناچیز و نیاز مبرم کتابخانههای جهان اسلام به آن محسوس میباشد.»
این کتاب در کنار شیوههای تحلیلی، مقایسهوی و نقدی، به گونۀ تاریخی نیز تحقیق شده است؛ زیرا برخی از مباحث و مطالب این تحقیق موضوع را از لحاظ تاریخی ریشهیابی میکند؛ چون ادعای حق دینی از اعماق تاریخ به صحفۀ حاضر آمده است و بررسی و تحلیل وقایع گذشته انسان را به نتایج و قواعدی میرساند که در رد ادعاهای یهود کارساز است.
کتاب حاوی مقدمه، چهار فصل و یک خاتمه است که نویسنده در مقدمه به اهمیت موضوع و شیوۀ کار خویش در تحقیق مطالب پرداخته است. سپس در فصل اول، مسألۀ انتخاب و برتری بنیاسرائیل را مورد بررسی قرار داده و به تحلیل ادعای انتساب به حضرت ابراهیم و گرایش شدید نژادپرستانۀ یهود میپردازد و آنگاه به بررسی این مسأله از دیدگاه قرآنی مینشیند. دکتر ساعدی در فصل دوم کتاب، به بیان حکم نهایی خدا بر یهود پرداخته و اوصاف و خصلتهای این قوم را یک به یک بر میشمارد و در فصل سوم ادعای حق دینی و مقولۀ سرزمین موعود را مورد بحث و بررسی قرار میدهد و ثابت میکند که وعدۀ خداوند، دارای پیششرطهایی بودهاست که یهود بنا به عادتشان به آن پایبند نبوده و از انجام آن سر باز زدهاند. سپس در فصل چهارم پیرامون پایان یهود و کشور غاصب شان سخن میگوید و از جنگ سرنوشتسازی خبر میدهد که میان مسلمانان و یهودیان بر پا میگردد و در این جنگ تمام نیروهای هستی در صف مسلمانان بر ضد یهود میجنگند. در فرجام، خاتمۀ کتاب را به مهمترین نتایجی که در این تحقیق به آن رسیدهاست، اختصاص میدهد که به برتری و سپس لعنت و طرد یهود اشاره دارد و ادعای دینی یهود در فلسطین را جعلی دانسته و مردود میشمارد و سرانجام با نگاه به قرآنکریم، زمین را از آن خداوند میداند که هر کس را بخواهد وارث آن میگرداند. نویسنده اذعان میدارد که از دیدگاه قرآن، شکست یهود و نابودی شان حتمی است و یهود در فلسطین جمع میشوند تا نابودی خویش را به دستان خود رقم زنند.
