گام‌های نخستین کتاب‌خوانی را چگونه برداریم؟!

منبع: اقتباس از صفحۀ کریم وجدی
ترجمۀ آزاد: عبدالرحمن عزام

 

گام‌های نخستین کتاب‌خوانی را چگونه برداریم؟!

۱. انتخاب کتاب مناسب
همیشه برای مطالعه، به دنبال کتابِ مناسبِ مستوایِ دانشِ خویش باشیم؛ ممکن است کتاب‌های کودکان یا داستان‌های ساده و آسان بهترین انتخاب برای هنگامی باشد که نخستین‌گام‌های‌مان را در دنیای کتاب‌خوانی بر می‌داریم.

۲. انتخاب وقت مناسب
بکوشیم برای هر روز خود، وقت معینی برای کتاب‌خوانی اختصاص دهیم؛ ممکن است این وقت مناسب، صبح‌هنگام و پیش از آغاز روز و پرداختن به امور یومیه‌مان باشد؛ یا هم شب‌هنگام و پیش از خواب. مهم این است که همیشه به همین وقت ملتزم باشیم و در آن وقت، جز مطالعه، به انجام کار دیگری نپردازیم.

۳. حفظ آرامش
هنگامی که تازه کتاب‌خوانی را آغاز می‌کنیم و به دنیای کتاب‌ها پا می‌گذاریم، نیاز نیست تندخوان باشیم و در وقتی کم، صفحات و کتاب‌های بسیاری بخوانیم؛ بلکه بهتر است در این نخستین‌گام‌ها، هر چه بهتر و بیشتر آرامش خویش را حفظ کنیم؛ طوری که به آسانی بتوانیم با کتاب ارتباط برقرار کرده و محتوای آن را به خوبی دریابیم. با گذشت زمان و استمرار مطالعه، خودبه‌خود سرعت کتاب‌خوانی‌مان بالا خواهد رفت و آن‌گاه است که می‌توانیم در مدتی اندک، صفحات و کتاب‌های زیادی بخوانیم.

۴. استفاده از لغت‌نامه
اگر به هنگام مطالعه، به لغت و اصطلاح نامأنوسی برخوردیم، استفاده از لغت‌نامه بهترین کاری است که می‌توانیم انجام دهیم؛ زیرا این کار، هم فهم ما را از کتاب و محتوای آن بالا می‌برد و هم ذخیرۀ لغات و اندوخته‌های ذهنی و علمی‌مان را بیشتر می‌کند.

۵. نظم و استمرار
بکوشیم همیشه به شکل منظم و منضبط کتاب بخوانیم. هیچ‌گاه بعد از اتمام یک کتاب، مطالعه را متوقف نکنیم؛ بلکه برای خود لیستی از کتاب‌های مورد پسندمان تهیه کرده و با اختتام هر کتاب، به کتاب بعدی و بعدی برویم و این سلسله را برای همیشه ادامه دهیم.

۶. گفتگو با دیگران
بعد از به پایان بردن یک کتاب، بکوشیم تا محتوای آن را با دوستان و خانواده‌مان در میان بگذاریم و حولِ محورِ محتوایِ آن مناقشه کنیم؛ این امر هم به فهم بهترمان از کتاب می‌انجامد و هم به نوع خود، سطح فکر و فرهنگ دوستان و هم‌راهان‌مان را بالا می‌برد و می‌توانیم از خلال این مناقشه و گفتگو، از هم‌دیگر دیدگاه‌های مختلف و متفاوتی بیاموزیم.

۷. بهره‌بری در زندگی
این فراموش‌مان نشود که هدف از مطالعه و کتاب‌خوانی، بهره بردن و استفاده از خوبی‌های یک کتاب در زندگی است؛ بنابراین بکوشیم همیشه کتاب‌هایی برای مطالعه برگزینیم که ما در پیش‌برد بهترِ زندگی کمک کرده و دروازه‌های جدیدی به روی‌مان بگشایند و ما را با آفاق و ایده‌ها و اندیشه‌های تازه‌ای آشنا سازند.

اشتراک گذاری
فروغ اندیشه وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *